Omladinci potvrdili uspeh seniora

Danas, 30.03.2014. godine u Beogradu održalo se Državno prvenstvo za mlađe kategorije u streličarstvu. Streličarski klub Niš je postigao izvanredan uspeh. Naš podmladak je potvrdio nadmoć niškog kluba u disciplini olimpijskog luka osvojivši 4 medalje na današnjem prvenstvu.

U kategoriji juniorki Katarina Milošević je danas zaista dala svoj maksimum i sa odličnim rezultatom osvojila zlatnu medalju u svojoj konkurenciji. Naš junior, Petar Stefanović je bio nešto slabiji i osvojio srebro.

U konkurenciji kadeta klupski drugovi Nikola Dinić i Nikola Stefanović su zaista briljirali i posle kvalifikacija, Dinić je bio prvi a Stefanović drugi. Kroz eliminacije obojica su bili bolji od svojih protivnika i na kraju su se sreli u finalu gde je posle odlične borbe i rezultata 5-5, u dopucavanju, Stefanović pobedio Dinića.

Veoma smo zadovoljni učinkom naših takmičara na ovom prvenstvu. Posle prošlonedeljnog trijumfa naših seniora, zlatne medalje u ekipnoj konkurenciji kao i zlatne i bronzane medalje u individualnoj konkurenciji seniora, naš podmladak je samo potvrdio ovog vikenda da je streličarski klub Niš i dalje nepobediv u svim kategorijama olimpijskog luka.