Peto zlato za redom!!! Indoor 2013

Došao je kraj i toj sumornoj i uvek predugoj Indoor sezoni koja je svakako noćna mora svakog pravog streličara. Po dobrom starom običaju kod nas se ta sezona uvek završava Državnim prvenstvom. Tako je bilo i ovog puta pa da se malo pohvalimo...

Brojni kao i po običaju kada je u pitanju DP nastupili smo sa 16 takmičara od naših najmlađih do najstarijih. 

Naši seniori su ponovo bili veoma uspešni osvojivši to veliko ekipno zlato i to peti put za redom. Grozdanović, Marković i Birđan bili su raspoloženi te su konkurenciju pobedili sa solidnom razlikom u poenima, ita nas bila je Arena No1 iz Beograda i Elite Archery takođe iz Beograda. Na pojedinačnom planu verovatno nam je nedostajalo malo sportske sreće. Već u četvrt finalu svi naši seniori su morali da međusobno odmere snage, raspored u eliminacijama nas baš nije hteo. Grozdanović pobeđuje Prodanovića a Birđan Markovića, ali dva naša takmičara su u polu finalu. Na žalost umesto da se sretnu u finalu morali su da raspucavaju za treće mesto. Grozdanović je u polufinalnom meču koji je verovatno jedan od najboljih mečeva u poslednjih par godina kod nas, meč vredan finala svetskog prvenstva, izgubio od Jonkića iz Beograda i to bukvalno za debljinu strele. U dopucavanju oba takmičara su pucali u sam centar ali Jonkić je bio bliži apsolutnoj sredini. Birđan je u drugom meču izgubio od mladog Popovića iz Beograda. Na kraju posle finalnih mečeva poredak je izgledao ovako Popović, Jonkić, Birđan, Grozdanović.

Što se mlađih kategorija tiče tu smo kao i uvek imali dosta uspeha. Kod juniora Petar Stefanović je uzeo srebrnu medalju a u konkurenciji juniorki Nina Milenković je takođe osvojila srebro dok je Katarina Milošević uzela bronzu. Kod kadeta ubedljivo prvi bio je naš Nikola Dinić. Kod starijih pionirki Petrović Nikolija je bila prva dok kod mlađih pionirki Jelić Kristina i Petrović Natalija uzimaju drugo i treće mesto.

Sve u svemu 8 pojedinačnih i jedna ekipna medalja. To i nije tako loše.