DOMINACIJA

Odavno je poznato da je naš klub najtrofejniji streličarski klub u Srbiji. Ali ovakva žetva medalja na jednom takmičenju svakako je vredna pomena...

23.09.2012. odražano je Državno prvenstvo Srbije u organizaciji SK Košutnjak iz Beograda. Iako je održano kasnije nego obično, dan je bio gotovo idealan za streličarstvo. I po jednom takvom danu naši članovi su krenuli po medalje i kući se vratili sa čak 12 medalja u svim konkurencijama.

U najjačoj konkurenciji, seniori olimpijski luk, valjalo bi napomenuti da su prva četiri takmičara svi članovi niškog kluba. Već od četvrtine finala bilo je jasno da sve medalje idu u Niš ali se nije znalo ko će zauzeti koje mesto. U konkurenciji su bili Tasić, Grozdanović, Prodanović i Birđan. Polufinalni parovi su bili Tasić – Prodanović i Grozdanović – Birđan. Pobedom Prodanovića i Grozdanovića dobijen je par koji raspucava za zlato dok su Tasić i Birđan odmerili snage za bronzano odličje. Tasić je pobedio u meču za bronzu dok je Prodanović pobedio u finalu te je finalni poredak izgledao ovako. Prodanović, Grozdanović, Tasić, Birđan. Na žalost nema medalje za četvrto mesto ali je zato prva trojka niškog kluba u sastavu Tasić, Grozdanović, Birđan osvojila zlato u ekipnoj konkurenciji već na kraju osnovnog dela te smo kući doneli i jedan veći pehar.

Što se ženske seniorske konkurencije tiče, Zorica Vuković i Svetlana Nikolić zauzele su drugo i treće mesto (tim redosledom).

U konkurenciji juniora Vladimir Popović je osvojio zlatnu medalju.

U konkurenciji kadeta, Petar Stefanović je zauzeo treće mesto dok je kadetkinja Nina Milenković osvojila zlato u svojoj konkurenciji.

Nikola Dinić je u konkurenciji starijih pionira osvojio bronzanu medalju dok je starija pionirka Petrović Nikolija uzela srebrnu medalju.

U najmlađoj konkurenciji, mlađe pionirke, naše dve takmičarke Jelić Kristina i Petrović Natalija zauzele su drugo i treće mesto.

Sve u svemu, jedno jako lepo i jako uspešno prvenstvo za naš klub.

Posebno smo zadovoljni učinkom naših seniora koji su uzeli sve medalje i time možda i postavili svojevrstan rekord gde su sve tri medalje na jednom Državnom prvenstvu otišle u jedan klub.